luns, 3 de xuño de 2019

A FROITA. TRABALLO DE 2º DE ESO

Paso 1: facede grupos de 5 persoas. Recoméndovos que sexan as mesmas que fixeron o traballo sobre análise dos produtos que consumides no tempo de lecer!
Paso 2: escollede unha froita cada un
Paso 3: buscade información sobre a vosa froita: tempada en que se pode atopar, lugares nos que se produce, se ten distintas variedades, se require algún tipo de preparación, cal é o seu precio aproximado en tempada, etc.
Paso 4: buscade na base de datos española sobre composición de alimentos (BEDCA) os nutrientes que contén a vosa froita e tratade de ver cales son máis relevantes (pola cantidade que contén en relación coas necesidades diarias ou pola importancia que teñen para a nosa saúde). Esta base de datos está no link BEDCA. Alí premendo no botón "CONSULTA" que hai na parte superior dereita da ventana podedes seleccionar o tipo de alimentos que queredes consultar (froitas e derivados) e abrirase unha ventana que ten información detallada sobre moitísimas froitas. So hai que premer enriba do nome. A información é moi éxtensa, polo que vos recomendo que vos limitedes a consultar a seguinte: información nutricional (valor calórico, nutrientes, vitaminas  e minerales) escollendo o valor e a unidade (non é o mesmo que teña 10 gramos que que teña 10 mg ou 10 ug). O apartado "fuente" so vos di de que estudio se obtivo a información e non é preciso recollelo. A continuación póñovos un exemplo das táboas que poderedes ver. Esta correspondese coa información dunha "ameixa amarela".

Información de composición (por 100 g de porción comestible)



ComponenteValorUnidadFuente
Proximales
alcohol (etanol)0g61
energía, total224 (54)kJ (kcal)236
grasa, total (lipidos totales)0.2g179
proteina, total0.75g179
agua (humedad)82.35g179
Hidratos de Carbono
fibra, dietetica total2.3g179
carbohidratos12g61
Vitaminas
Vitamina A equivalentes de retinol de actividades de retinos y carotenoides20ug310
Vitamina D0ug61
Viamina E equivalentes de alfa tocoferol de actividades de vitámeros E0.5mg179
folato, total3ug32
equivalentes de niacina, totales0.5mg179
riboflavina0.035mg179
tiamina0.055mg179
Vitamina B-120ug61
Vitamina B-6, Total0.05mg179
Vitamina C (ácido ascórbico)6mg179
Minerales
calcio12.5mg179
hierro, total0.45mg179
potasio236.5mg179
magnesio11.5mg179
sodio0.5mg179
fósforo29mg179
iodurotrazaug31
selenio, total0.5ug30
zinc (cinc)0.4mg180
Paso 5: buscade imaxes, presentacións ou vídeos sobre as vosas froitas que enriquezan o voso traballo. XA O TEDES TODO!
Agora o último paso: facede unha presentación (powerpoint ou similar) ou un traballo teórico (en word ou outro procesador de texto) no que expoñades a información máis importante sobre a vosa froita, as vantaxes que nos aportaría consumila e onde e cando a podemos atopar "de tempada".
Non esquezades facer:
1.- Unha portada co título e os autores do traballo (nome, apelidos, curso e grupo).
2.- Unha introducción falando da froita en xeral.
3.- Unha análise das froitas. (cos datos dos pasos 3 e 4)
4.- Un apartado de conclusións no que recollades a vosa impresión sobre o proceso de facer o traballo e o que aprendíchedes sobre as vosas froitas. Podedes comparalas entre elas para ver que diferenzas amosan.
5.- Unha bibliografía ou webgrafía na que se recollan as páxinas das que sacáchedes a información e as imaxes do voso traballo.
LEMBRADE QUE AS IMAXES E GRÁFICOS ENRIQUECEN O VOSO TRABALLO  E QUE NON TEN QUE SER MOI EXTENSO, SENON MOI CLARO E FIDEDIGNO (É dicir, que a información sexa fiable).

Ningún comentario:

Publicar un comentario