Paso 2: escollede unha froita cada un
Paso 3: buscade información sobre a vosa froita: tempada en que se pode atopar, lugares nos que se produce, se ten distintas variedades, se require algún tipo de preparación, cal é o seu precio aproximado en tempada, etc.
Paso 4: buscade na base de datos española sobre composición de alimentos (BEDCA) os nutrientes que contén a vosa froita e tratade de ver cales son máis relevantes (pola cantidade que contén en relación coas necesidades diarias ou pola importancia que teñen para a nosa saúde). Esta base de datos está no link BEDCA. Alí premendo no botón "CONSULTA" que hai na parte superior dereita da ventana podedes seleccionar o tipo de alimentos que queredes consultar (froitas e derivados) e abrirase unha ventana que ten información detallada sobre moitísimas froitas. So hai que premer enriba do nome. A información é moi éxtensa, polo que vos recomendo que vos limitedes a consultar a seguinte: información nutricional (valor calórico, nutrientes, vitaminas e minerales) escollendo o valor e a unidade (non é o mesmo que teña 10 gramos que que teña 10 mg ou 10 ug). O apartado "fuente" so vos di de que estudio se obtivo a información e non é preciso recollelo. A continuación póñovos un exemplo das táboas que poderedes ver. Esta correspondese coa información dunha "ameixa amarela".
Información de composición (por 100 g de porción comestible)
Componente | Valor | Unidad | Fuente |
---|---|---|---|
Proximales | |||
alcohol (etanol) | 0 | g | 61 |
energía, total | 224 (54) | kJ (kcal) | 236 |
grasa, total (lipidos totales) | 0.2 | g | 179 |
proteina, total | 0.75 | g | 179 |
agua (humedad) | 82.35 | g | 179 |
Hidratos de Carbono | |||
fibra, dietetica total | 2.3 | g | 179 |
carbohidratos | 12 | g | 61 |
Vitaminas | |||
Vitamina A equivalentes de retinol de actividades de retinos y carotenoides | 20 | ug | 310 |
Vitamina D | 0 | ug | 61 |
Viamina E equivalentes de alfa tocoferol de actividades de vitámeros E | 0.5 | mg | 179 |
folato, total | 3 | ug | 32 |
equivalentes de niacina, totales | 0.5 | mg | 179 |
riboflavina | 0.035 | mg | 179 |
tiamina | 0.055 | mg | 179 |
Vitamina B-12 | 0 | ug | 61 |
Vitamina B-6, Total | 0.05 | mg | 179 |
Vitamina C (ácido ascórbico) | 6 | mg | 179 |
Minerales | |||
calcio | 12.5 | mg | 179 |
hierro, total | 0.45 | mg | 179 |
potasio | 236.5 | mg | 179 |
magnesio | 11.5 | mg | 179 |
sodio | 0.5 | mg | 179 |
fósforo | 29 | mg | 179 |
ioduro | traza | ug | 31 |
selenio, total | 0.5 | ug | 30 |
zinc (cinc) | 0.4 | mg | 180 |
Agora o último paso: facede unha presentación (powerpoint ou similar) ou un traballo teórico (en word ou outro procesador de texto) no que expoñades a información máis importante sobre a vosa froita, as vantaxes que nos aportaría consumila e onde e cando a podemos atopar "de tempada".
Non esquezades facer:
1.- Unha portada co título e os autores do traballo (nome, apelidos, curso e grupo).
2.- Unha introducción falando da froita en xeral.
3.- Unha análise das froitas. (cos datos dos pasos 3 e 4)
4.- Un apartado de conclusións no que recollades a vosa impresión sobre o proceso de facer o traballo e o que aprendíchedes sobre as vosas froitas. Podedes comparalas entre elas para ver que diferenzas amosan.
5.- Unha bibliografía ou webgrafía na que se recollan as páxinas das que sacáchedes a información e as imaxes do voso traballo.
LEMBRADE QUE AS IMAXES E GRÁFICOS ENRIQUECEN O VOSO TRABALLO E QUE NON TEN QUE SER MOI EXTENSO, SENON MOI CLARO E FIDEDIGNO (É dicir, que a información sexa fiable).
Ningún comentario:
Publicar un comentario